Ingredienser
Förberedelser
- Skär bort rötterna på salladslöken och strimla den i 2 cm långa strimlor.
- Tvätta av tomaterna, hacka dem grovt och lägg dem i en skål.
Ta fram en stekpanna och fräs salladslöken på medelhög värme.
När det har fräst i ett par minuter pressar du i vitlöken och låter det stekas i någon minut till.
Häll sedan på tomaterna och höj värmen på stekpannan, så att tomaterna kan koka upp.
När salsasåsen har kokat upp stänger du av värmen och flyttar bort stekpannan från värmen.
Plocka bort alla blad på korianderkrukan och lägg dem i en skål.
När salsan har svalnat häller du över den i skålen med koriandern och tillsätter pressad lime, salt och peppar.
Ta fram en sked och blanda runt salsan ordentligt. Smaka av ifall du behöver mer syra från limen eller lite extra salt.
Findus tipsar!
Salsasås med mexikanska smaker kan du med fördel använda som topping på mackor, tacos eller till lax. Vill du ha lite hetta i din salsa kan du med fördel hacka ner en röd chilifrukt, och tillsätta den tillsammans med de andra kryddorna i steg 8.