Hur tillagar jag fryst fisk?

Att tillaga fryst fisk tror många är svårt, men det är snarare tvärtom. Det du bör hålla kolla på när du ska laga fryst fisk är bland annat innertemperaturen, att förstå skillnaden på fiskart och hur just den ska tillagas. Följ våra enkla råd för hur du tillagar djupfryst fisk på bästa sätt.
 

Tillaga direkt från frysen

Nästan all fryst fisk rekommenderas att tillagas när fisken väl har tinat, men våra Torskfiléer och Ugnsbakade fiskfiléer med sås går att tillaga direkt från frysen in i ugnen.

Vilken innertemperatur ska fisk ha?

En kökstermometer är din absolut bästa vän när du ska tillaga fisk – både lax och torsk. Torsk bör ha en innertemperatur på 52–56°C och lax  50-55°C. Tiden spelar därför inte så stor roll för de är olika beroende på tillagning – stekpanna eller ugn.

Går det att frysa fisk efter upptining?

Kvalitén och texturen på fisken skulle försämras. Därför rekommenderar vi att tillaga den frysta fisken direkt när den tinat. Men det går bra om de är tillagade i en gryta eller soppa.