Dela
Dela detta recept

Torsk med rotfrukter rödbeta och hasselnötter

Torsk med rotfrukter, rödbetor och rostade hasselnötter
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En fantastiskt god fiskrätt att servera till alla tillfällen. Fylld av smak och färg men ändå enkel att tillaga.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 500 gr 3 fina filéer av Torskrygg
    3 fina fileer av Torskrygg
  • 600 gr blandade rotfrukter
  • 200 gr klyftade rödbetor
  • msk olivolja
  • 100 gr polkabeta
  • Vinägrett:
  • msk olivolja
  • knappt 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 125 gr smör
  • 0,4 dl hasselnötter
  • blandade örter

Förberedelser

  1. Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150°C till önskad innertemperatur.
  2. Lägg rotsaker och rödbetor i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 15-20 min.
  3. Skala och skiva polkabetan tunt på mandolin.
  4. Gör en vinägrett på olja och vitvinsvinäger salt och peppar. 
  5. Slå vinägretten över polkabetan och låt marinera ca 15 min.
  6. Stek hasselnötterna och grovhacka dem. Om du inte tål nötter kan du byta ut dem mot andra alternativ som t ex solroskärnor och rosta dem istället.
  7. Bryn smöret gyllenbrunt i en gryta.
  8. Servera rotsaker och röbeta på botten av tallriken, lägg på torsken och toppa med polkabeta, hasselnötter och plockade örter. Avsluta med brynt smör.

Findus tipsar!

Hasselnötterna kan serveras i en skål bredvid tillsammans med något annat alternativ, t ex solroskärnor, om du är osäker på om dina gäster har nötallergi!

Dela
Dela detta recept