Dela
Dela detta recept

Torskrygg med Veggie Sides

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ugnsgrillad torskrygg med Veggie Sides

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g Torskfilé
    förpackningsomslag torskfilé
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Örtolja
  • 2 st vitlök, klyfta
  • 12 g citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 30 g timjan, färsk
  • 1 tsk chiliflakes
  • 800 g Veggie Sides - Bulgur, zucchini & kikärter

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Tina och torka av torsken, pensla sedan med olja. Stek fisken i stekpanna till den har fått en fin stekyta.

  2. Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Sätt in fisken i ugnen i ca 10 minuter till att den är klar.

Timjan och vitlöksolja

  1. Hacka timjan, skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken tillsammans med chiliflakes. Sänk värmen och rör om till vitlöken har fått lite färg, då lägger du även i den hackade timjan. Ta genast av oljan från värmen och häll över i annat kärl. Rör ner citronsaften och låt svalna.

  2. Tillaga Veggie Sides - Bulgur, zucchini & kikärter enligt anvisningar på förpackning.

     

  3. Servera tillagad Veggie Side på en tallrik tillsammans med torsken och häll försiktigt över örtoljan på fisken.

Taggar

Middag
Dela
Dela detta recept