Julkryddad falafel med ärtdipp

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

 
dl
 
kokta kalla kikärter
1 
msk
 
crème fraiche
rivet skal av ½ lime
2 
krm
 
malen spiskummin
2 
krm
 
malen kryddnejlika
Salt och peppar
1 
förpackning
 
Förpackning Findus libanesisk falafel
1-2 cm riven ingefära 
kanel 
lite nymald kryddpeppar 

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Mixa ihop ingredienserna till ärtdippen och låt den stå en stund i kylen.
  3. Bryn lite olja i en stekpanna. Värm den djupfrysta falafeln i 14-16 minuter. Vänd ett par gånger. Eller så lägger du den djupfrysta falafeln i en ugnssäker form och värmer den 18-20 minuter.

  4. Smaksätt falafeln genom att krydda dem med riven ingefära, kanel och lite nymald kryddpeppar.

Findus tipsar!

Servera gärna falafeln direkt.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion (400g)

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
7119
147
409
865
340