Fisktaco med frasiga fiskpinnar och vit sås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fisktaco med frasiga fiskpinnar och vit sås

Fisktaco med het chili och frasiga fiskpinnar

Frasiga fiskpinnar i kombination med svenska ärter, krispig rödkål och het chili i majstortilla. Fisktaco när den är som bäst!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

0,5 
st 
gul lök
1 
st 
vitlök, klyfta
80 
g 
rödkål
1 
st 
lime
4 
st 
majstortillabröd
3 
msk 
kycklingbuljong
3 
msk 
majonnäs
Findus Äkta majonnäs burk
3 
msk 
yoghurt, naturell
4 
krm 
tabasco
0,5 
krm 
cayennepeppar
2 
krm 
fänkålsfrö
0,5 
krm 
spiskummin
0,5 
krm 
vitlökspulver
rapsolja/matolja
salt och peppar

Förberedelser

  1. Bryn finhackad gul lök med pressade vitlöksklyftor i kastrull i raps-/matolja. Tillsätt tinade gröna ärter, kycklingbuljong, limejuice från och cayennepeppar. Sjud i 10 minuter. Häll ärtblandningen i en mixer och pulsera till en salsa. Smaka av med salt och peppar.

     

  2. Mortla fänkålsfrö med spiskummin och vitlökspulver. Blanda majonnäs och yoghurt. Blanda i kryddblandning med juice från ½ lime och tabasco. Smaka av med salt och peppar.

  3. Strimla rödkål så tunt som möjligt. Lägg strimlorna i isvatten och låt rinna av precis innan uppläggning.

  4. Tillaga fiskpinnarna i ugn enligt instruktioner på förpackningen.

  5. Värm majstortillabröd hastigt i en het stekpanna.

  6. Montera tacon med strimlad rödkål, ärter och bitar av fiskpinnar.

  7. Toppa med yoghurt sås, röd chili och en limeklyfta.

Findus tipsar!

Servera alla ingredienser var för sig i skålar och låt gästerna bygga sin egen taco.