Pease bowl med sötpotatis och kryddsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pease bowl med sötpotatis och kryddsås

En BBQ-bowl med bönor, spenat och avokado

Pease strimlor i smakkombination med ugnsrostad sötpotatis, BBQ-sås och bönor.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Kryddsås:
1,5 
dl 
BBQ-Hickorysås alt. BBQ-sås
1 
msk 
soja
1 
tsk 
citronjuice
2 
msk 
vatten
4 
g 
salt
0,5 
tsk 
peppar
Bowls:
320 
g 
sötpotatis, ugnsrostad
120 
g 
Findus Elegant bladspenat förpackning
240 
g 
avokado, tärnad
240 
g 
kidney- och sojabönor
120 
g 
rädisa, gärna syrad
120 
g 
cocktailtomat, klyftad
Topping:
20 
g 
sakurakrasse
ärtskott

Förberedelser

  1. Skär sötpotatisen i kuber och rosta i ugn på 250°C i ca 15 min eller tills de fått fin färg.

  2. Blanda ingredienserna till kryddsåsen.

  3. Stek Pease strimlorna från djupfryst i olja i ca 3-5 min under omrörning. Tillsätt sedan kyrddsåsen.

  4. Lägg upp alla ingredienser i en skål och toppa med sakurakrasse och ärtskott.

Findus tipsar!

Servera gärna med ett gott bröd som tillbehör.