Pease taco med sötpotatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pease taco med sötpotatis

Pulled Pease med ugnsbakad sötpotatis toppad med koriander

Lyxa till din tacos med färska kryddor och nya smaker. Pulled Pease är ett veganskt ärtprotein som vi har smaksatt med chili och vitlök, något som uppskattas av både vuxna och barn. Ett perfekt alternativ till den klassiska tacosen.

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
sötpotatis
40 
g 
riven ost
4 
st 
majstortilla bröd
1 
st 
rödlök
2 
dl 
crème fraiche
Färsk koriander 
Rapsolja 
Salt och peppar 
salt och peppar

Förberedelser

  1. Skala och tärna sötpotatis i små kuber. Skölj sötpotatiskuberna under kallt vatten och torka av med papper. Vänd kuberna i rapsolja och lägg i en ugnsfast form.

  2. Sätt ugnen på 180°C och låt sötpotatisen stå inne i ca 35 min, eller tills de är mörka och lite krispiga på utsidan men mjuka på insidan. Salta efter önskemål.
  3. Stek upp Pulled Pease enligt instruktioner på förpackningen. Salta och peppra efter smak.
  4. Värm upp majstortilla bröd på ett hett stekjärn.

  5. Montera tacosen med en klick crème fraiche i botten, fyll på med sötpotatiskuberna, Pulled Pease och riven ost. Toppa med finhackad chili, rödlök och koriander.

Findus tipsar!

Byt ut finhackad rödlök mot picklad rödlök för att lyfta smakerna.