Stekt torskfilé på grön bädd med mixad örtsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Stekt torskfilé på grön bädd med mixad örtsås

Grön torskfilé

Stekt torskfilé går att variera i oändligheten. Och man tröttnar aldrig. Denna är lika aptitretande för ögat som för gommen.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskfilé
2 
msk 
smör, till stekning
200 
g 
spetskål
100 
g 
sommarkål
200 
g 
romanescokål
Friskmixad örtsås:
1 
st 
bananscharlottenlök
1 
st 
vitlöksklyfta
1 
dl 
rapsolja
0,5 
dl 
olivolja
1 
dl 
fiskbuljong
100 
g 
salt och peppar

Förberedelser

  1. Skär kålen i fina strimlor och romanescokålen till fina buketter.

  2. Stek torsken gyllenbrun på meddelhög värme.

  3. Mixa fisksåsen jämn och fin. Smaksätt med salt och peppar efter egen smak.

  4. Stek upp all kål och lägg upp på tallrikarna med torskfilén över och nappera trevligt såsen.

Findus tipsar!

Servera gärna med vildrisblandning eller en härlig bulgursallad

Taggar