Dela
Dela detta recept

Toast med krämig spenat, vitlök och parmesan

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Att laga och servera en toast toppad med krämig spenat som kokat i grädde och som är smaksatt med vitlök & parmesan är genialiskt tycker vi och vi har faktiskt svårt att se att det finns något tillfälle då den inte passar. Spenat är en fantastiskt god och nyttig grönsak och vi bidrar gärna till nya användningsområden för vår spenat. Spenattoasten är perfekt som förrätt, som tillbehör till soppor, som ett matigt mellanmål eller som enkel middag när du inte är så hungrig. Jättegott säger vi! Vågar du låta bli att provsmaka?

 

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 4 skivor ljust rostat bröd
  • 450 g Hackad Spenat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 4 äggulor
  • Salt, svartpeppar från kvarn
  • 30 g parmesanost
  • olivolja

Förberedelser

  1. Fräs den tinade spenaten med olivolja och de krossade vitlöksklyftorna tills vätskan börjar koka in.

  2. Tillsätt grädde och låt det hela koka simmigt och krämigt. Dra spenaten åt sidan och smaka av med salt och svartpeppar.

  3. Lägg upp spenaten på toasten och toppa med en rå äggula och riven parmesan.

Dela
Dela detta recept