Toast med krämig spenat, vitlök och parmesan

Spenattoast med ägg
10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Krispig toast med krämig spenat och parmesan

När det gäller att göra en snabb och enkel måltid är rostat bröd alltid ett bra alternativ. Det här receptet på toast med hackad spenat, vitlök och parmesan är en perfekt vegetarisk förrätt eller ett gott frasigt tillbehör. En riktigt välsmakande toast som även ser vacker ut på tallriken.
Spenattoasten går snabbt att tillaga och kan med fördel förberedas ifall du har ont om tid när gästerna har satt sig vid bordet.

 
Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Plocka ut den hackade spenaten ur frysen och lägg att tina i en skål.

  2. Knäck äggen och separera äggulorna från vitan. Spara äggvitan och gör en maräng till efterrätt för att slippa matsvinn.

  3. Skala och pressa vitlöksklyftorna och ha dessa kvar på skärbrädan.

  4. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn eller öppna påsen med riven parmesanost.
  5. Fräs den tinade spenaten i en stekpanna med några droppar olivolja. Se till att spenaten verkligen är tinad innan du steker för att vattnet inte ska reagera med den heta olivoljan.
  6. När spenaten mjuknat efter 2–3 minuter så tillsätter du den pressade vitlöken och fortsätter att steka tills det att all vätska har kokat in.
  7. Tillsätt sedan grädden och låt allt koka ihop till en krämig spenatröra.
  8. När det har kokat ihop drar du spenaten åt sidan och smakar av med salt och peppar.
  9. Stäng av plattan och lägg ner brödet i brödrosten.
  10. När alla skivor är rostade tar du fram 4 tallrikar och gör dig redo för att lägga upp.
  11. Börja med att lägga upp ett rostat bröd på respektive tallrik, lägg en generös klick spenat på varje toastskiva och toppa med en rå äggula och riven parmesan.

Dricks!

  • Vill du snabbt göra 10,20 eller kanske 50 goda toasts för ett större sällskap? Då kan du förbereda allt genom att separera äggen och färdigställa spenatröran. När det är dags att servera så rostar du bröden i ugnen på 225 grader i 7-10 minuter. När bröden är i ugnen kan du värma upp spenatröran på spisen och ta fram parmesanosten. Nu kan du servera 50 personer en fantastisk och smakrik vegetarisk toast på mindre än 10 minuter.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

4 
skivor ljust rostat bröd
1 
förpackning
 
Hackad Spenat
2 
st
 
vitlöksklyftor
1 
dl
 
grädde
4 
äggulor
Salt, svartpeppar från kvarn
30 
g
 
parmesanost
olivolja

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • läcker och lätt
    Jag letade efter en enkel och behaglig måltid och det har använts nu många gånger!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.