Grönsaksbullar med linssallad och syrlig sås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Grönsaksbullar med linssallad och syrlig sås

Smarriga grönsaksbullar serverade med linssallad och syrlig sås. Smidigt och simpelt att laga.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Förpackning Findus Grönsaksbullar
160 
g 
okokta röda linser
100 
g 
okokta gröna linser
150 
g 
skogschampinjoner
100 
g 
förpackningsomslag sojabönor
100 
g 
röd grillad paprika
200 
g 
sommarkål
50 
g 
bladsallad
 Dressing:
1/2 
dl 
olivolja
3 
msk 
vit balsamicovinäger
1 
msk 
honung/ kan ersättas med veganskt alternativ
salt och peppar
 Syrlig sås:
2 
dl 
creme fraiche/ kan ersättas med veganskt alternativ
2 
dl 
matlagningsyoghurt/kan ersättas med veganskt alternativ
1/2 
pressad citron
salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga grönsaksbullarna enligt tillagningsanvisning på förpackningen
  2. Bryn upp skogschampinjonerna i olja och tillsätt sommarkålen
  3. Koka linserna enligt tillagningsanvisning på förpackningen
  4. Låt linser, champinjoner och kål svalna
  5. Blanda ihop med övriga ingredienser i salladen
  6. Blanda dressingen och blanda i linssalladen
  7. Blanda ihop den syrliga såsen och servera till grönsaksbullen och linssalladen

Findus tipsar!

Byt ut sommarkålen mot ekologisk färsk spröd vitkål eller Spetskål. Om kål inte faller dig i smaken eller årstiden inte tillåter fungerar goda smakrika sallader minst lika bra.