Krämig spenatsoppa med ägg och gräslök

Krämig spenatsoppa med ägg och gräslök
10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Len och mustig spenatsoppa

En soppa på hackad spenat som passar perfekt en kall höstdag. Krydda med lite muskot och du får en mustig och god spenatsoppa. Toppa soppan med ett halvt ägg och hackad gräslök.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Tina spenaten.

  2. Koka äggen i ca 5 minuter.

  3. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt den tinade spenaten, grädde, vatten, buljong och kryddor. Låt koka ihop i 5 minuter.

  4. För en slätare soppa, mixa med en stavmixer.

  5. Servera soppan med ägghalvor och hackad gräslök.

Dricks!

  • Ont om tid? Tina den hackade spenaten genom att tillaga den i mikron enligt anvisningar på förpackningen.

Ingredienser

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Hackad Spenat
2 
dl
 
vatten
2 
st
 
vitlöksklyftor
1 
st
 
gul lök
5 
dl
 
matlagningsgrädde
salt och peppar 
hackad gräslök 
2 
st
 
grönsaksbuljongtärning
riven muskot 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Nyttig spenatsoppa
    Supergott och lättlagat
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Inte gott
    Tråkig soppa
  • Krämig och god ersättare till grönkålssoppa
    Av Victoria
    15-09-2024
    Jag brukar göra grönkålssoppa ibland när jag får tag på grönkål men det här blev väldigt gott det också, som en krämigare variant av grönkålssoppa. Hela familjen gillade det.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Enkel och väldigt smakrik
    Går att laga på ett kick, få ingredienser och goda smaker. Kanske lite fet, men då kan man ju minska volymen grädde.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.