Krämig spenatsoppa med ägg och gräslök

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Krämig spenatsoppa med ägg och gräslök

Len och mustig spenatsoppa

En soppa på hackad spenat som passar perfekt en kall höstdag. Krydda med lite muskot och du får en mustig och god spenatsoppa. Toppa soppan med ett halvt ägg och hackad gräslök.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
1 
st 
gul lök
2 
st 
vitlöksklyftor
5 
dl 
matlagningsgrädde
2 
dl 
vatten
2 
st 
grönsaksbuljongtärning
riven muskot 
salt och peppar 
hackad gräslök 

Förberedelser

  1. Tina spenaten.

  2. Koka äggen i ca 5 minuter.

  3. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt den tinade spenaten, grädde, vatten, buljong och kryddor. Låt koka ihop i 5 minuter.

  4. För en slätare soppa, mixa med en stavmixer.

  5. Servera soppan med ägghalvor och hackad gräslök.

Findus tipsar!

Ont om tid? Tina den hackade spenaten genom att tillaga den i mikron enligt anvisningar på förpackningen.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
467
39
13
15
2