Ingredienser
Morotsbiffar:
600
g
Morötter
2
msk
persilja
1-2
msk
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
ingefära
4
msk
Polentagryn
6
msk
grönsaksbuljongtärning
2
st
ägg
ca 1
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Bönsallad:
2
dl
pumpafrön
2
dl
gröna linser
2
apelsiner + rivet skal till smaksättning
2
dl
70
g
blandade salladsblad
1/2
dl
hackad syltad ingefära (gari)
2
msk
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Myntayoghurt
2 1/2
dl
turkisk yoghurt
1/2
dl
grovt hackad färsk mynta
1/2
tsk
spiskummin
1
msk
olivolja
1/2
honung
salt
Förberedelser
Morotsbiffar:
- Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
- Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.
Bönsallad & Myntayoghurt:
- Sätt ugnen på 175 °C, varmluftseffekt. Rosta pumpafröna i en ugnssäker form i cirka 10 minuter. Under tiden kokar du vaxbönor enligt anvisning på förpackningen.
- Koka upp 5 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg linserna i en skål och häll vattnet över, täck med plastfilm och låt svälla i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och skölj linserna rena.
- Rör ihop alla ingredienser till myntayoghurten.
- Riv skalet på apelsinerna fint och lägg i en skål. Skär av skalet och dela apelsinerna i större bitar, ta bort kärnorna. Blanda med linser, vaxbönor, sojabönor, salladsblad, ingefära, olivolja, salt och peppar.
- Servera bönsalladen med morotsbiffar, myntayoghurten och strössla över pumpafrön.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
471
20
26
40
14