Morotsbiffar med bönsallad & myntayoghurt

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Morotsbiffar:
600 
g
 
Morötter
2 
msk
 
persilja
1-2 
msk
 
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
 
ingefära
4 
msk
 
Polentagryn
6 
msk
 
grönsaksbuljongtärning
2 
st
 
ägg
ca 1 
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Bönsallad:
2 
dl
 
pumpafrön
2 
dl
 
gröna linser
2 
apelsiner + rivet skal till smaksättning
2 
dl
 
förpackningsomslag spänstiga vaxbönor
2 
dl
 
70 
g
 
blandade salladsblad
1/2  
dl
 
hackad syltad ingefära (gari)
2 
msk
 
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Myntayoghurt
2 1/2 
dl
 
turkisk yoghurt
1/2 
dl
 
grovt hackad färsk mynta
1/2 
tsk
 
spiskummin
1 
msk
 
olivolja
1/2  
honung
salt

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

Bönsallad & Myntayoghurt:

  1. Sätt ugnen på 175 °C, varmluftseffekt. Rosta pumpafröna i en ugnssäker form i cirka 10 minuter. Under tiden kokar du vaxbönor enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp 5 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg linserna i en skål och häll vattnet över, täck med plastfilm och låt svälla i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och skölj linserna rena.
  3. Rör ihop alla ingredienser till myntayoghurten.
  4. Riv skalet på apelsinerna fint och lägg i en skål. Skär av skalet och dela apelsinerna i större bitar, ta bort kärnorna. Blanda med linser, vaxbönor, sojabönor, salladsblad, ingefära, olivolja, salt och peppar.
     
  5. Servera bönsalladen med morotsbiffar, myntayoghurten och strössla över pumpafrön. 
     
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    471
    20
    26
    40
    14