Morotsbiffar med bönsallad & myntayoghurt

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Morotsbiffar med bönsallad & myntayoghurt

Tillaga våra smarriga hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar och servera med en apelsin- och bönsallad. Pricken över i:et är myntayoghurten.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text 
 
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Morotsbiffar:
600 
g 
Morötter
2 
msk 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1-2 
msk 
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
4 
msk 
Polentagryn
6 
msk 
grönsaksbuljongtärning
2 
st 
ägg
ca 1 
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Bönsallad:
2 
dl 
pumpafrön
2 
dl 
gröna linser
2 
apelsiner + rivet skal till smaksättning
2 
dl 
förpackningsomslag spänstiga vaxbönor
2 
dl 
förpackningsomslag sojabönor
70 
g 
blandade salladsblad
1/2  
dl 
hackad syltad ingefära (gari)
2 
msk 
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Myntayoghurt
2 1/2 
dl 
turkisk yoghurt
1/2 
dl 
grovt hackad färsk mynta
1/2 
tsk 
spiskummin
1 
msk 
olivolja
1/2 
honung
salt

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

Bönsallad & Myntayoghurt:

  1. Sätt ugnen på 175 °C, varmluftseffekt. Rosta pumpafröna i en ugnssäker form i cirka 10 minuter.
  2. Koka upp 5 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg linserna i en skål och häll vattnet över, täck med plastfilm och låt svälla i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och skölj linserna rena.
  3. Rör ihop alla ingredienser till myntayoghurten.
  4. Riv skalet på apelsinerna fint och lägg i en skål. Skär av skalet och dela apelsinerna i större bitar, ta bort kärnorna. Blanda med linser, vaxbönor, sojabönor, salladsblad, ingefära, olivolja, salt och peppar.
     
  5. Servera bönsalladen med morotsbiffar, myntayoghurten och strössla över pumpafrön. 
     

    Taggar