Pizza bianco med vaxbönor, getost och valnötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st
 
färdig pizzadeg
Fyllning:
200 
g
 
förpackningsomslag spänstiga vaxbönor
1 
st
 
rödlök
250 
g
 
mozzarellaost
150 
g
 
getost
1 
dl
 
hackade valnötter
1/2 
st
 
citron
2 
msk
 
honung
2 
msk
 
olivolja

Förberedelser

  1. Skala löken och skär i tunna skivor. Tina vaxbönorna. Bryt mozzarellan i grova bitar. Skär  getosten i skivor. Värm ugnen till 240 grader.
  2. Ställ in en 2 plåtar i ugnen så att de blir heta.
  3. Stjälp ut pizzadegen på mjölad bänk och forma 2 större bullar av degen, kavla ut dem tunt med en brödkavel.
  4. Lägg över degen på ett bakplåtspapper. Fördela getosten på pizzan och fortsätt med  mozzarellaost, hackade valnötter, rödlök och vaxbönor. Pressa över citronjuice, lite honung och olivolja.
  5. Ta nu ut den varma plåten ur ugnen och ”kasa” försiktigt över pizzan och bakplåtspapperet på plåten (se upp så att du inte bränner dig på plåten). Ställ in i ugnen igen och grädda pizzan i 10–15 minuter tills den blir gyllenbrun och osten har smält.

Findus tipsar!

Köp pizzadeg hos pizzabagaren alternativt köp färdig kyld pizzadeg.
Vill du göra egen deg kommer här ett recept:

1/4 paket jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl

Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda till en deg och låt jäsa övertäckt i cirka 30-40 minuter.

För er som vill ta denna rätt ett steg längre så prova att köra pizzan på klotgrillen, lite mer jobb men väl värt det när degen blir riktigt knaprig och frasig i botten.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
802
37
31
81
8