
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Grillade laxspett med citron
Tips till middagsbjudningen i sommar? Bjud på dessa underbart goda grillade laxspett med citron. Servera gärna med ris, sparris och avsluta rätten med lite dill.
Förberedelser
- Börja med att förbereda riset. Skala och finhacka löken och palsternackan.
- Låt grönsakerna svettas en stund i lite olivolja, ta sedan riset och låt det fräsa tills det blir lite genomskinligt utan att ta färg. 
- Tillsätt vattnet och salt, låt sjuda på svag värme under lock i ca 15-20 minuter.
- Blanda ättikan och sockret i ett glas. Dela ner sparrisen i bitar.
- När riset är klart, blanda ner hälften av ättika- och sockerblandningen, smaka av. Smaken ska kännas fräsch och lite syrlig.
- När du är nöjd med smaken så vänd i sparrisen och dillen.
- Smaksätt med svartpeppar från kvarn.
- Dela varje lax i tre bitar. Sätt sedan laxen på spettet, varva med de tunna citronskivorna som du viker ihop dubbelt. Salta och peppra. 
- Grilla/stek laxen ett par minuter på varje sida.
Tips!
- Blir där lite ättika-socker blandning över så häll detta över laxen när den är färdiggrillad. Det blir supergott!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
4 
st
 4 
grillspett
2 
st
 citron
havssalt och peppar
3 
dl
 basmatiris
1 
st
 gul lök
1 
st
 palsternacka
6 
dl
 vatten
1 
tsk
 Salt
200 
g
 sparris
1 
msk
 dill
Smaksättning:
3/4 
msk
 socker
1 
msk
 12% ättika



