Söt ärt-cheesecake med rostad kokos & dadlar

Ärt-cheesecake med dadlar & rostad kokos
20 min
förberedelsetid
8
Serveringar

Smarrig dessert på ärter!

Denna underbara cheesecake är gjord på vår favoritingrediens – ärter! Men ärter i dessert, funkar det? Absolut! Vår Ebba-ärta har en sötma i sig själv vilket gör att det funkar hur bra som helst!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text 

Förberedelser

  1. Krossa eller mixa kokos, kex och dadlar fint i en matberedare. Smält smöret och rör ner i kexmassan.
  2. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  4. Blanda färskosten och mascarpone med honung och limejuice i en bunke, mixa sedan avokadoköttet, kokta ärtor och rivet limeskal till en slät kräm.
  5. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av den vita krämen direkt i kastrullen.
  6. Vänd ner gelatinblandningen i resten av den vita ostkrämen. Tag hälften av ostkrämen och blanda upp med ärtkrämen och blanda väl.
  7. Varva de båda krämerna i formen och ställ i kylen minst 4-5 timmar och låt den stelna. Garnera med hallon , vinbär och färsk mynta.

Dricks!

  • Sugen på att se vad mer man kan göra med ärter? Vi har samlat alla våra recept här!

Ingredienser

Ingredienslista

8 
st
 
digestivekex
2 
dl
 
kokosflakes, rostade
8 
st
 
kärnfria dadlar
50 
g
 
smör
2 
nypor salt
Fyllning:
3 
dl
 
Svenska Ärter
1 
st
 
avokado
300 
g
 
färskost, Philadelphia
200 
g
 
mascarpone
3 
st
 
gelatinblad
3 
msk
 
honung
1/2 
dl
 
limejuice + rivet skal från 1 lime
färska hallon, vinbär och mynta till garnering av tårtan

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält