Söt ärt-cheesecake med rostad cocos & dadlar

Förberedelsetid
'
Antal portioner
8
Söt ärt-cheesecake med rostad cocos & dadlar

Denna underbara cheesecake innehåller vår favoritingrediens - ärter!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text 

Förberedelsetid
'
Antal portioner
8

Ingredienser

8 
st 
digestivekex
2 
dl 
cocosflakes, rostade
8 
st 
kärnfria dadlar
50 
g 
smör
2 
nypor salt
Fyllning:
1 
st 
avokado
300 
g 
färskost, Philadelphia
200 
g 
mascarpone
3 
st 
gelatinblad
3 
msk 
honung
1/2 
dl 
limejuice + rivet skal från 1 lime
färska hallon, vinbär och mynta till garnering av tårtan

Förberedelser

  1. Krossa eller mixa cocos, kex och dadlar fint i en matberedare. Smält smöret och rör ner i kexmassan.
  2. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  4. Blanda färskosten och mascarpone med honung och limejuice i en bunke, mixa sedan avokadoköttet, ärtor och rivet limeskal till en slät kräm.
  5. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av den vita krämen direkt i kastrullen.
  6. Vänd ner gelatinblandningen i resten av den vita ostkrämen. Tag hälften av ostkrämen och blanda upp med ärtkrämen och blanda väl.
  7. Varva de båda krämerna i formen och ställ i kylen minst 4-5 timmar och låt den stelna. Garnera med hallon ,vinbär och färsk mynta.