Förberedelser
- Krossa eller mixa kokos, kex och dadlar fint i en matberedare. Smält smöret och rör ner i kexmassan.
- Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
- Blanda färskosten och mascarpone med honung och limejuice i en bunke, mixa sedan avokadoköttet, kokta ärtor och rivet limeskal till en slät kräm.
- Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av den vita krämen direkt i kastrullen.
- Vänd ner gelatinblandningen i resten av den vita ostkrämen. Tag hälften av ostkrämen och blanda upp med ärtkrämen och blanda väl.
- Varva de båda krämerna i formen och ställ i kylen minst 4-5 timmar och låt den stelna. Garnera med hallon , vinbär och färsk mynta.
Dricks!
Sugen på att se vad mer man kan göra med ärter? Vi har samlat alla våra recept här!
Ingredienser
Ingredienslista
8
st
digestivekex
2
dl
kokosflakes, rostade
8
st
kärnfria dadlar
50
g
smör
2
nypor salt
Fyllning:
3
dl
Svenska Ärter
1
st
avokado
300
g
färskost, Philadelphia
200
g
mascarpone
3
st
gelatinblad
3
msk
honung
1/2
dl
limejuice + rivet skal från 1 lime
färska hallon, vinbär och mynta till garnering av tårtan