Gazpacho med ärter och honungsmelon

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st
 
honungsmelon
1/2 
st
 
gurka
2 
msk
 
koriander
1 
msk
 
hackad chili
1 
msk
 
rivet skal och pressad saft från 1 lime
3 
dl
 
grönsaksbuljongtärning
salt
100 
g
 
fetaost
1 
dl
 
pumpafrön
2 
msk
 
olivolja

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Skär bort skalet på melonen och gurkan och dela sedan i kuber och lägg i en mixer.
  3. Tillsätt ärter, koriander, chili, ingefära, limesaft och –skal, grönsaksbuljong samt salt och mixa till en slät soppa.
  4. Ställ i kylskåp.
  5. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och ”poppar”.
  6. Servera soppan i glas och toppa med pumpafrön och fetaost. Ringla över lite olivolja på varje och garnera med lite hackad chili.

Findus tipsar!

Skapa en meny utifrån ärtan. Börja med denna fräscha gazpacho och hitta andra inspirerande maträtter och desserter gjorda på ärter här!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
  • Förvånansvärt god!
    Grön och spännande med en gazpacho på ärter. Det var lite extra lyxigt att toppa med pumpafrö och fetaost. Testa denna och förstå vad jag menar 10/10. /Sofia
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
361
20
13
30
6