Gazpacho med ärter & honungsmelon

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Gazpacho med ärter & honungsmelon

En rätt som passar perfekt till sommarbordet. Testa att göra en fräsch grön gazpacho gjord på ärter och honungsmelon med smak av koriander, chili och lime. Serverad i skål.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
honungsmelon
1/2 
st 
gurka
2 
msk 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
1 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1 
msk 
rivet skal och pressad saft från 1 lime
3 
dl 
grönsakbuljong
salt
100 
g 
fetaost
1 
dl 
pumpafrön
2 
msk 
olivolja

Förberedelser

  1. Skär bort skalet på melonen och gurkan och dela sedan i kuber och lägg i en mixer.
  2. Tillsätt ärter, koriander, chili, ingefära, limesaft och –skal, grönsaksbuljong samt salt och mixa till en slät soppa.
  3. Ställ i kylskåp.
  4. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och ”poppar”.
  5. Servera soppan i glas och toppa med pumpafrön och fetaost. Ringla över lite olivolja på varje och garnera med lite hackad chili.