Gazpacho med ärter och honungsmelon

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Gazpacho med ärter och honungsmelon

Läskande gazpacho med ärter

En rätt som passar perfekt till sommarbordet. Testa att göra en fräsch grön gazpacho gjord på ärter och honungsmelon med smak av koriander, chili och lime. Serverad i skål.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
honungsmelon
1/2 
st 
gurka
2 
msk 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
1 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1 
msk 
rivet skal och pressad saft från 1 lime
3 
dl 
grönsaksbuljongtärning
salt
100 
g 
fetaost
1 
dl 
pumpafrön
2 
msk 
olivolja

Förberedelser

  1. Skär bort skalet på melonen och gurkan och dela sedan i kuber och lägg i en mixer.
  2. Tillsätt ärter, koriander, chili, ingefära, limesaft och –skal, grönsaksbuljong samt salt och mixa till en slät soppa.
  3. Ställ i kylskåp.
  4. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och ”poppar”.
  5. Servera soppan i glas och toppa med pumpafrön och fetaost. Ringla över lite olivolja på varje och garnera med lite hackad chili.

Findus tipsar!

Skapa en meny utifrån ärtan. Börja med denna fräscha gazpacho och hitta andra inspirerande maträtter och desserter gjorda på ärter här!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
361
20
13
30
6