Gazpacho med ärter och honungsmelon

Gazpacho
10 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Läskande gazpacho med ärter

En rätt som passar perfekt till sommarbordet. Testa att göra en fräsch grön gazpacho gjord på ärter och honungsmelon med smak av koriander, chili och lime. Serverad i skål.

 

 

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Skär bort skalet på melonen och gurkan och dela sedan i kuber och lägg i en mixer.
  3. Tillsätt ärter, koriander, chili, ingefära, limesaft och –skal, grönsaksbuljong samt salt och mixa till en slät soppa.
  4. Ställ i kylskåp.
  5. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och ”poppar”.
  6. Servera soppan i glas och toppa med pumpafrön och fetaost. Ringla över lite olivolja på varje och garnera med lite hackad chili.

Tips!

  • Skapa en meny utifrån ärtan. Börja med denna fräscha gazpacho och hitta andra inspirerande maträtter och desserter gjorda på ärter här!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

200 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
honungsmelon
1/2 
st
 
gurka
2 
msk
 
koriander
1 
msk
 
hackad chili
1 
msk
 
rivet skal och pressad saft från 1 lime
3 
dl
 
grönsaksbuljongtärning
salt
100 
g
 
fetaost
1 
dl
 
pumpafrön
2 
msk
 
olivolja

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Förvånansvärt god!
    Grön och spännande med en gazpacho på ärter. Det var lite extra lyxigt att toppa med pumpafrö och fetaost. Testa denna och förstå vad jag menar 10/10. /Sofia
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.