Ärtpesto på svenska Ebba ärter

Ärtpesto
5 min
förberedelsetid
5 min
tillagningstid

Pesto på svenskt vis med Ebba ärter

Har du också ätit pasta pesto hundra gånger? 
Här nedanför har vi skapat ett twistat recept med ärtpesto i stället för den klassiska varianten. Testa att göra en grön ärtpesto och skippa de dyra pinjenötterna!
Ärtpesto är en klassisk svensk rätt som är mycket populär bland både barn och vuxna. Den är enkel att laga, går snabbt och blir väldigt mumsig. Ärtpesto pasta är en perfekt rätt att ha till lunch eller middag.Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1.  Koka upp en liter vatten i en kastrull och ta ut ärterna ur frysen.

  2. Tillsätt ärtorna i kastrullen och dra bort de från värmekällan. Ärtorna ska sjuda i 2-3 minuter.

  3. Riv citronzest från en halv citron och pressa ut saften i din mixer.

  4. Häll av vattnet från ärterna och häll över ärterna i mixern tillsammans med de övriga ingredienserna.

  5. Mixa alla ingredienser i 2-5 minuter beroende på vilken konsistens du vill att din ärtpesto ska ha.

Dricks!

  • Det passar utmärkt att ha ärtpesto på pizza, frukostmackan, till fisken eller i en klassisk pasta pesto.

Ingredienser

Ingredienslista

1/2 
st
 
vitlöksklyfta
3 
dl
 
Svenska Ärter
1/2 
st
 
Citron, saft och skal
30 
g
  
basilika
1,5 
dl
 
olivolja
75 
g
 
Riven parmesanost
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält