Avokado- och ärtkräm med varmrökt lax

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Avokado- och ärtkräm med varmrökt lax

Ärter och avokado i svårslagen kombo

Gör en krämig ärt-och avokadokräm till kvällens middag eller helgens brunch. Toppa sedan krämen med mangosallad, varmrökt lax och hackad mandel. En perfekt liten rätt både till brunch eller middag.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
avokado
15 
g 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
2 
msk 
olivolja till ärtkrämen + 1 msk till salladen
0,5 
st 
citron, pressad saft och rivet skal
1 
st 
mango, hackad
70 
g 
salladsblad (t.ex.maché eller ruccola)
2 
tsk 
vitvinsvinäger
250 
g 
varmrökt lax
50 
g 
mandel, hackad och rostad
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Mixa hälften av ärterna med avokado, persilja, olivolja, citronsaft och skal till en slät kräm. Tillsätt salt och peppar.

  2. Blanda resterande ärter, mango, salladsblad, olivolja, vitvinsvinäger och salt.

  3. Lägg ärtkrämen på tallrikar. Toppa med mangosalladen, varmrökt lax och hackad mandel.

Findus tipsar!

Servera gärna med ett nybakat bröd.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
395
25
18
22
6