Ärtplättar med granola och lönnsirap

Ärtpannkakor
10 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
5
Serveringar

Brunchsugen? Lyxa till frukosten med våra goda Ebba-plättar

Våra smarriga ärtplättar gjorda på våra söta Ebba-ärter är så goda. Små söta ärtpannkakor som platsar på frukosttallriken eller varför inte servera de på brunchen och toppa med granola och lönnsirap!


Förberedelser

  1. Vispa äggen med mjölet och vänd ner ärterna och sist mjölken och sockret
  2. Låt gärna stå och svälla i 10-20 min. innan stekningen.

Tips!

  • Servera med en fin granola och en god lönnsirap.
  •  Använd gärna ärtskott till dekorationen.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

4 
st
 
ägg
100 
g
 
Svenska Ärter
1,5 
dl
 
Vetemjöl
3 
dl
 
grädde
3 
g
 
Salt
1 
msk
 
socker
20 
g
 
smör att steka i

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Otydligt recept
    Av Görel Alenius
    I flera av ärtrecepten står det inte om ärtorna ska vara tinade/otinade, kokta/okokta. Det vore tråkigt att slösa bort ärtor och övriga ingredienser om man gör fel.