Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon

Den här gröna ärtrisotton med smak av dragon får sällskap av en fantastiskt god rostad blomkål. Koka risotton enligt anvisningarna och på slutet tillsätter du en krämig blomkåls- och ärtpuré med smak av vitlök och givetvis parmesanost. Den rostade blomkålen serverar du på toppen av ärtrisotton och glöm inte dekorera med ärtskott.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
st 
schalottenlökar
1 
Torkad dragon eller några kvistar färsk
1/2 
dl 
olivolja
4 
dl 
Arborioris
1/2 
tsk 
salt
3 
dl 
Vittvin
ca 4-5 
dl 
vatten
1 
dl 
Riven färsk parmesan
Blomkåls- och ärtpuré:
150 
g 
Findus Buketter av blomkål förpackning
1 
vitlöksklyfta
salt
25 
g 
smör
2 
dl 
Kokvatten
Till Servering:
150 
g 
Findus Buketter av blomkål förpackning
Färsk spenat och ärtskott

Förberedelser

Risotto:


  1. Fräs löken, dragonen med riset i olivoljan. Det ska inte ta färg.

  2. Häll på vinet, och låt det sjuda på svag värme. När vinet kokat ner, fyll på med hett vatten efterhand som vätskan kokar in så att riset långsamt hinner absorbera vätskan.

Puré:

  1. Låt småkoka i 15 minuter.
  2. Lägg blomkålen och ärtorna i en kastrull med vitlöksklyftan. Häll på vatten så att det precis täcker, salta.
  3. Låt det hela koka upp, häll av vattnet men spara ca 2 dl till mixning av purén.

  4. Mixa purén ljusgrön och slät med lite av kokvattnet och en kula smör.

  5. Smaksätt riset med purén på slutet av tillagningen så att det blir krämigt och smaksätt med salt och peppar, samt lite riven parmesan.

  6. Bryn resten av blomkålen med lite olivolja i en stekpanna och vänd ner ärtskott och spenat.
  7. Lägg upp risotton i djupa tallrikar och toppa med rostad blomkål, spenat och ärtskott.