Dela
Dela detta recept

Ärtpesto

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'

Pesto är en röra som har sitt ursprung i norra Italien. Eftersom vi är fullständigt tokiga i ärter har vi såklart lagt till Svenska Ebba-ärter i vårt ärtpestorecept för att göra en twist på en riktig klassiker och göra peston ännu lite godare. Ärtpesto kan du servera som tillbehör till alla dina favoritmiddagar oavsett om du serverar fisk, kyckling eller ett vegetariskt alternativ. Perfekt på din grillbuffé eller vilken annan buffé som helst.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid

Ingredienser

  • 3 dl Ärter
  • 1/2 st vitlöksklyfta
  • 1/2 st Citron, saft och skal
  • 30 g Basilika
  • 1,5 dl olivolja och smör till stekning
  • 75 g Riven parmesanost
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Mixa ärter, vitlök, citronsaft och citronskal samt olivoljan så att det blir lite bitar kvar. Rör ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt & peppar.


Findus tipsar!

Lägg upp i en läcker skål som får ärtpeston att synas ordentligt och dekorera med några parmesanskivor.

Taggar

Tillbehor
Dela
Dela detta recept