Brasiliansk fiskgryta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Brasiliansk fiskgryta

Denna fräscha brasilianska fiskgryta med kokos och lime får dig att fiskelyckas varje gång.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

250 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
½ 
purjolök
2 
st 
vitlöksklyftor
½ 
rotselleri
1 
burk kokosmjölk + 2½ dl vatten
2 
st 
lime
2 
msk 
olivolja
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Skär varje torskfilé i tre delar och lägg i en skål, pressa över lime. 
  2. Skölj och skär purjolöken grovt. 
  3. Skala och skär rotselleri i små kuber, halvera broccolin och hacka vitlöken.
  4. Varva grönsaker och fisk i en gryta med olivolja. 
  5. Pressa över lime, salta och peppra.

  6. Häll på kokosmjölkvattnet och låt koka upp under lock. 
  7. Sjud sen sakta i 10 minuter utan lock tills fisken känns klar. 

Findus tipsar!

Servera med ett gott surdegsbröd.

Taggar