Dela
Dela detta recept

Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter

Fish and chips med pommes och ärtröra
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 

 

Visst händer det att du är sugen på lite variation till fredagsmyset men ändå vill servera något som är enkelt att laga och som går snabbt att få på bordet. Varför inte prova Fish and chips med en smörig ärtröra!

'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 225°C 
  2. Blanda potatisen med oljan i en ugnsfast form 
  3. Ugnsgrilla potatisen ca 40 minuter, efter 20 minuter lägg in fisken på ett galler ovanför potatisen
  4. Under tiden fräs löken mjuk i smöret, tillsätt ärterna 
  5. Låt allt bli varmt, mosa lätt med en gaffel 
  6. Servera fisken med potatisen, ärterna och en klick god ketchup.
Dela
Dela detta recept