Fröbakade fiskfiléer linfrö med rostad klyftpotatis 

Fröbakade fiskfiléer med klyftpotatis
10 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Frökadade fiskfiléer med linfrö serverat med rostad potatis, haricots verts och vaxböner. 

Få ingredienser, enkel tillagning och otroligt gott - plåtmat i sin bästa form! Fröbakade fiskfiléer med linfrö och solrosfrö tillagas bäst i ugn, då blir dess unika paneringen extra krispig! Servera med rostad klyftpotatis och frysta grönsaker - enklare blir det inte. 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt och ringla över lite olja. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen fått en fin krispig yta.
  2. Dela potatisen i klyftor och krydda med salt och peppar.
  3. Addera Haricotsverts och vaxbönor på ugnsplåten med potatisklyftor de sista  6-8 minuter.
  4. Under tiden potatisklyftorna tillagas i ugn blanda samman smetana, mangochutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillaga Fröbakde fiskfiléer linfrö enligt anvisningar på förpackning.
  6. Låt såsen stå och dra sig ett tag, rör om ett par gånger före servering.
  7. Redo för servering, smaklig måltid!

Dricks!

  • Gör rätten glutenfri: Byt ut Fröbakade fiskfiléer till Glutenfri panerad fisk

    Gör rätten laktosfri: Smetana blir laktosfri i processen när den skapas, men var alltid noga med att läsa innehållsförteckningen för att vara på den säkra sidan. 

    Gör rätten mjölkproteinfri: Byt ut Smetana mot soja/havre fraiche.

Ingredienser

Ingredienslista

0,5 
kilogram
 
potatis
70 
g
 
mashésallad
2 
förpackning
 
Fröbakade fiskfiléer, linfrö MSC
120 
Haricots Verts
120 
g
 
Vaxbönor
3 
g
 
curry
4 
msk
 
mango chutney
3 
dl
 
smetana
3 
g
 
vitpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält