10 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar
Frökadade fiskfiléer med linfrö serverat med rostad potatis, haricots verts och vaxböner.
Förberedelser
- Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt och ringla över lite olja. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen fått en fin krispig yta.
- Dela potatisen i klyftor och krydda med salt och peppar.
- Addera Haricotsverts och vaxbönor på ugnsplåten med potatisklyftor de sista 6-8 minuter.
- Under tiden potatisklyftorna tillagas i ugn blanda samman smetana, mangochutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
- Tillaga Fröbakde fiskfiléer linfrö enligt anvisningar på förpackning.
- Låt såsen stå och dra sig ett tag, rör om ett par gånger före servering.
- Redo för servering, smaklig måltid!
Dricks!
Gör rätten glutenfri: Byt ut Fröbakade fiskfiléer till Glutenfri panerad fisk.
Gör rätten laktosfri: Smetana blir laktosfri i processen när den skapas, men var alltid noga med att läsa innehållsförteckningen för att vara på den säkra sidan.
Gör rätten mjölkproteinfri: Byt ut Smetana mot soja/havre fraiche.
Ingredienser
Ingredienslista
0,5
kilogram
potatis
70
g
mashésallad
2
förpackning
Fröbakade fiskfiléer, linfrö MSC
120
Haricots Verts
120
g
Vaxbönor
3
g
curry
4
msk
mango chutney
3
dl
smetana
3
g
vitpeppar