Texicolax med tillbehör

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Texicolax med tillbehör

Lax taco med heta smaker

Lax med smak av rökt paprika och spiskummin. Till det rekommenderar vi en chili/tomatröra med en hint av salvia och en krämig ärtguacamole. Varför inte pröva detta recept istället för den traditionella fredags-tacosen? Med Findus är det lätt att fiskelyckas alla dagar i veckan!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
krm 
rökt paprika
4 
krm 
spiskummin
salt & peppar efter behag
Chili/tomatröra m. en hint av Salvia:
2 
msk 
smetana
1 
dl 
finhackad tomat
1/2 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1 
msk 
tomatpuré
2 
krm 
torkad Salvia
salt & vitpeppar
Ärtguacamole:
1 
st 
avokado
1-2 
cm chili finhackad
2 
msk 
majs
salt & nymald vitpeppar
rivet skal av 1 lime
2  
dl 
riven västerbottenost

Förberedelser

  1. Tina laxen. Krydda sedan laxen innan stekningen med paprika och spiskummin. Salt och peppar blir bäst efter stekning.
  2. Blanda alla ingredienser till chili/tomatröran och smaka av med salt & vitpeppar. För mjukare känsla : blanchera tomaten och skala den innan du hackar den och ta inte med all vätska i tomaten.

  3. Mixa alla ingredienser till ärtguacamolen. Smaka av och servera.
  4. Riv västerbottenost och servera i en liten skål.

Findus tipsar!

Blanchera tomaterna genom att stoppa ner dem i kokande vatten i ca 1 minut. Lägg sedan tomaterna i en skål med kallt vatten och låt svalna innan du delar dem.