Fisk Tonkatsu

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Fisk Tonkatsu

En japanskinspirerad maträtt på fiskfilé.

Vår alldeles egna variant på Tonkatsu. Vi bjuder den med Fullkornspanerade fiskfiléer och serverar den på en grön bädd med dippsås.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
dl 
kort ris (jasmine, basmati eller vildris)
100 
g 
krispig blandad sallad
150 
g 
förpackningsomslag finaste sockerärtorna
150 
g 
förpackningsomslag sojabönor
0,5 
st 
rödlök, skivad
1 
st 
lime
ärtskott
Dippsås:
1 
dl 
Teriyakisås
1 
dl 
Hoisinsås
1 
msk 
rostade sesamfrön

Förberedelser

  1. Tillaga fiskfiléerna i ugn enligt beskrivningen på förpackningen.

  2. Strimla sockerärterna. Förbered riset och alla grönsakerna.
     

  3. Blanda såsen och ställ åt sidan tills du ska servera den.

     

  4. Skiva fiskfiléerna och lägg upp riset, salladen, sockerärterna, sojabönorna och avsluta med fiskfiléerna på toppen av härligheten. Häll över såsen.

Findus tipsar!

Servera såsen i små skålar till var och en för att dippa filébitarna i.

 

Taggar