Fisk Tonkatsu

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fisk Tonkatsu

En japansk inspirerad maträtt på torskfilé.

Vår alldeles egna variant på Tonkatsu. Med sprödbakade torskfiléer serverade på en grön bädd med dippsås.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning 
Förpackning Findus Sprödbakade torskfiléer
4 
dl 
kort ris (jasmine, basmati eller vildris)
100 
g 
krispig blandad sallad
150 
g 
förpackningsomslag finaste sockerärtorna
150 
g 
förpackningsomslag sojabönor
0,5 
st 
rödlök, skivad
1 
st 
lime
ärtskott
Dippsås:
1 
dl 
Teriyakisås
1 
dl 
Hoisinsås
1 
msk 
rostade sesamfrön

Förberedelser

  1. Tillaga sprödbakade torskfiléer i ugn enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Strimla sockerärterna. Förbered riset och alla grönsakerna.

  3. Blanda såsen och ställ åt sidan tills du ska servera den.

  4. Skiva torskfiléerna och lägg upp riset, salladen, sockerärterna, sojabönorna och avsluta med torskfiléerna på toppen av härligheten. Häll över såsen.

Findus tipsar!

Servera såsen i små skålar till var och en för att dippa filébitarna i.

Taggar