Dela
Dela detta recept

Gazpacho med ärter & honungsmelon

Gazpacho
Antal portioner
4

En rätt som passar perfekt till sommarbordet. Testa att göra en fräsch grön gazpacho gjord på ärter och honungsmelon med smak av koriander, chili och lime. Serverad i skål.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Skär bort skalet på melonen och gurkan och dela sedan i kuber och lägg i en mixer.
  2. Tillsätt ärter, koriander, chili, ingefära, limesaft och –skal, vatten samt salt och mixa till en slät soppa.
  3. Ställ i kylskåp.
  4. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och ”poppar”.
  5. Servera soppan i glas och toppa med pumpafrön och fetaost. Ringla över lite olivolja på varje och garnera med lite hackad chili.
Dela
Dela detta recept