Lax på bönmix i salladsblad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Lax på bönmix i salladsblad

Lätt och fräscht sommarrecept

På varma sommardagar vill man ibland äta lite lättare mat. Då kan vi rekommendera brutna laxbitar på ett salladsblad med en bönmix, då får du fortfarande i dig protein och viktiga ämne för kroppen. Gott är det också, speciellt om du följer vårt recept nedan med rödbetshummus!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
msk 
rapsolja
Salt och peppar
1 
st 
fänkål
1 
st 
citron
2 
msk 
olivolja
100 
g 
salladsmix
100 
g 
kikärtor
100 
g 
sojabönor
100 
g 
svarta bönor
Salt och peppar
Örter till garnering
Rödbetshummus:
100 
g 
rödbeta
80 
g 
kikärtor
2 
tsk 
thanini
0,5 
st 
citron
0,25 
dl 
rapsolja
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Tina laxefiléerna och lägg sedan dem i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugn på 150 grader i ca 15 minuter till att de är klara.

  2. Mixa alla ingredienserna till rödbetshummusen och smaksätt med salt och peppar.

  3. Strimla fänkål tunt med hjälp av en mandolin. Pressa citronsaft över och blanda med olivolja. Blanda ner kikärtor, sojabönor och svarta bönor. Rör om.

  4. Skölj salladsblad och placera på tallrik. Fördela ut bönmixen i salladsbladen och toppa med brutna laxbitar.

  5. Servera tillsammans med rödbetshummus och toppa med örter.

Findus tipsar!

Passar även bra att servera på buffébordet eller om du önskar att göra rätten matigare kan du servera kokt nypotatis till.