Rimmad torsk på grönkål

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Rimmad torsk på grönkål

Torskrygg med ugnsbakad tomater och saffransmajonnäs

En julinspirerad torskrätt som platsar på vilket julbord som helst. Tillagas enkelt i ugnen. Så enkelt men ändå så otroligt gott - testa själv!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
8-10 
st 
små tomater
grönsaksfond
Salt och peppar
Saffransmajonnäs:
Rivet skal av 1 apelsin
1 
rökt paprika
½ 
paket 
Saffran
Saltlag:
½ 
dl 
salt
1/2-1 
dl 
vatten

Förberedelser

Saffransmajonnäs:

  1. Rör ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.
  1. Tina torsken och lägg ryggfiléerna i saltlagen ca 20 minuter innan tillagning
  2. Stek grönkålen och smaksätt med grönsaksfond, salt och peppar
  3. Dela tomaterna och krydda med salt & peppar. Ringla över lite olivolja.
  4. Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter i 200°C
  5. Sänk värmen till 150°C
  6. Lägg torskryggen i en ugnsfast form  och ställ in torsken i ugnen 10 minuter eller tills den har nått 55°C

Findus tipsar!

Lägg upp torskryggen på grönkålen tillsammans med de ugnsbakade tomaterna. Bryt ryggfiléerna lätt och servera dem direkt tillsammans med saffransmajonnäsen.
Det går utmärkt att servera en lätt sallad och pressad potatis till den rimmade torskryggen. 

Taggar