Dela

Rimmad torsk på grönkål

Rimmad torsk på grönkål
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina torsken och lägg ryggfiléerna i saltlagen ca 30 minuter innan tillagning
  2. Stek grönkålen och smaksätt med grönsaksfond, salt och peppar
  3. Dela tomaterna och krydda med salt & peppar. Ringla över lite olivolja.
  4. Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter i 200°C
  5. Sänk värmen till 150°C
  6. Lägg torskryggen i en ugnsfast form  och ställ in torsken i ugnen 10 minuter eller tills den har nått 55°C

Saffransmajonnäs:

  1. Rör ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.
Serveringstips

Lägg upp torskryggen på grönkålen tillsammans med de ugnsbakade tomaterna. Bryt ryggfiléerna lätt och servera dem direkt tillsammans med saffransmajonnäsen.

Det går utmärkt att servera en lätt sallad och pressad potatis till den rimmade torskryggen. 

Dela

Våra favoritrecept

Alla recept