Dela
Dela detta recept

Suffléomelett med spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Imponera på familj och vänner och bjud hem till buffé! Vad kan vara mer rätt än att servera en fantastisk omelett med spenat? Enkelt och jättegott. Passar utmärkt på påskbordet, julbordet eller till en härlig brunch.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 60 g Finskuren purjolök
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 krm Muskotnöt mald
  • 1 förpackning Bladspenat
  • 3-4 (beroende på storlek) st ägg
  • 240 g Kesella
  • 150 g Cheddarost
  • 1 tsk salt och peppar
  • ca 1 krm Cayennepeppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda purjolök med paprikapulver och muskotnöt.
  3. Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.
  4. Dela äggen i gulor och vitor.
  5. Vispa vitorna till ett fast skum.
  6. Lägg gulorna i bunken med lök och spenat och blanda i kesella/kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.
  7. Smöra en ugnsform och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar.
  8. Sätt i ugnen ca 12 minuter.
Findus tipsar!

Gör istället omeletten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 min och sätt in i ugnen 250°C de sista 10 minuterna.

Dela
Dela detta recept