Suffléomelett med spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

60 
g
 
Finskuren purjolök
1  
Paprikapulver
1 
krm
 
Muskotnöt mald
400 
g
 
Bladspenat
3-4 (beroende på storlek) 
st
 
ägg
240 
g
 
Kesella
150 
g
 
Cheddarost
1 
tsk
 
salt
ca 1 
krm
 
Cayennepeppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda purjolök med paprikapulver och muskotnöt.
  3. Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.
  4. Dela äggen i gulor och vitor.
  5. Vispa vitorna till ett fast skum.
  6. Lägg gulorna i bunken med lök och spenat och blanda i kesella/kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.
  7. Smöra en ugnsform och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar.
  8. Sätt i ugnen ca 12 minuter.

Findus tipsar!

Gör istället omeletten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 min och sätt in i ugnen 250°C de sista 10 minuterna.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
336
24
27
4
2