Suffléomelett med spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Suffléomelett med spenat

Imponera på familj och vänner och bjud hem till buffé! Vad kan vara mer rätt än att servera en fantastisk omelett med spenat? Enkelt och jättegott. Passar utmärkt på påskbordet, julbordet eller till en härlig brunch.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

60 
g 
Finskuren purjolök
1 
Paprikapulver
1 
krm 
Muskotnöt mald
1 
förpackning 
3-4 (beroende på storlek) 
st 
ägg
240 
g 
Kesella
150 
g 
Cheddarost
1 
tsk 
salt
ca 1 
krm 
Cayennepeppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda purjolök med paprikapulver och muskotnöt.
  3. Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.
  4. Dela äggen i gulor och vitor.
  5. Vispa vitorna till ett fast skum.
  6. Lägg gulorna i bunken med lök och spenat och blanda i kesella/kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.
  7. Smöra en ugnsform och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar.
  8. Sätt i ugnen ca 12 minuter.

Findus tipsar!

Gör istället omeletten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 min och sätt in i ugnen 250°C de sista 10 minuterna.