Dela
Dela detta recept

Texicolax med tillbehör

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Lax med smak av rökt paprika och spiskummin. Till det rekommenderar vi en chili/tomatröra med en hint av salvia och en krämig ärtguacamole. Varför inte pröva detta recept istället för den traditionella fredags-tacosen? Med Findus är det lätt att fiskelyckas alla dagar i veckan!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina laxen. Krydda sedan laxen innan stekningen med paprika och spiskummin. Salt och peppar blir bäst efter stekning.
  2. Blanda alla ingredienser till chili/tomatröran och smaka av med salt & vitpeppar. För mjukare känsla : blanchera tomaten och skala den innan du hackar den och ta inte med all vätska i tomaten.

  3. Mixa alla ingredienser till ärtguacamolen i foodprocessorn. Smaka av och servera.
  4. Riv västerbottenost och servera i en liten skål.
Findus tipsar!

Blanchera tomaterna genom att stoppa ner dem i kokande vatten i ca 1 minut. Lägg sedan tomaterna i en skål med kallt vatten och låt svalna innan du delar dem.

Dela
Dela detta recept