Laxtacos med heta smaker i Tex Mex stil

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
filéer
 
4 
krm
 
rökt paprika
4 
krm
 
spiskummin
salt & peppar efter behag
Chili/tomatröra m. en hint av Salvia:
2 
msk
 
smetana
1 
dl
 
finhackad tomat
1/2 
msk
 
hackad chili
1 
msk
 
tomatpuré
2 
krm
 
torkad Salvia
salt & vitpeppar
Ärtguacamole:
1 
st
 
avokado
1-2 
cm chili finhackad
2 
msk
 
majs
salt & nymald vitpeppar
rivet skal av 1 lime
2  
dl
 
riven västerbottenost

Förberedelser

  1. Tina laxen. Krydda sedan laxen innan stekningen med paprika och spiskummin. Salt och peppar blir bäst efter stekning.
  2. Blanda alla ingredienser till chili/tomatröran och smaka av med salt & vitpeppar. För mjukare känsla : blanchera tomaten och skala den innan du hackar den och ta inte med all vätska i tomaten.

  3. Mixa alla ingredienser till ärtguacamolen. Smaka av och servera.
  4. Riv västerbottenost och servera i en liten skål.

Findus tipsar!

Blanchera tomaterna genom att stoppa ner dem i kokande vatten i ca 1 minut. Lägg sedan tomaterna i en skål med kallt vatten och låt svalna innan du delar dem.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
334
21
26
9
3