Torskrygg på spett

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Torskrygg på spett

Läget att testa någonting nytt? Varför inte göra torskrygg på spett med broccoli, avokado och apelsin. Supersmarrigt!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
2 
st 
avokado
2 
msk 
olivolja
½ 
paket 
Sallad:
500 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
2 
st 
apelsiner
3/4 
dl 
rostade pumpafrö
1 
förpackning 
böngroddar eller ärtskott
½ 
dl 
olivolja
2 
msk 
citronjuice
½ 
tsk 
chiliflakes
2 
dl 
naturell yoghurt till servering

Förberedelser

  1. Skär fisken och avokadon i stora bitar. 
  2. Klappa in fisk och avokado med salt, olivolja och persilja. 
  3. Trä på spett och låt stå i rumstemperatur. 
  4. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i grova bitar. 
  5. Blanda olivolja, citronjuice och chili, smaksätt med salt. 
  6. Tillaga broccolin enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. 
  7. Lägg sedan broccolibuketter i en bunke, tillsätt apelsin och böngroddar. 
  8. Ringla över dressingen och smaksätt. 
  9. Lägg spetten i en het stekpanna och halstra 2-3 minuter på varje sida. 
  10. Lägg upp spetten på broccolisalladen och toppa med rostade pumpafrön. 

Findus tipsar!

Servera med naturell yoghurt och ris. 

Taggar