Förberedelser
Koka upp gröna kikärter enligt beskrivning på förpackning.
Pressa ner vitlök, knäck ner ett ägg och lägg ner harrissa och havregryn.
Mixa ihop alla ingredienserna till en smet.
Forma till fyra jämn stora burgare och stek i en het stekpanna tills de fått en fin färg.
Finhacka purjolök och lägg i en mixer tillsammans med de gröna kikärterna.
Montera burgare med valfria ingredienser. Smaklig spis!
Dricks!
- Riv ner zest från en citron i smeten så får det en frisk och härlig smak.
Ingredienser
Ingredienslista
150
g
purjolök
350
g
gröna kikärter
1,5
dl
havregryn
1
st
ägg
1
st
vitlöksklyfta
10
g
harrissa
Salt och peppar
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
SupergodKul att göra grön burgare på ny råvara. Jag tyckte att de gröna kikärterna passade perfekt som "biffar", bra konsistens och smaken blev hur bra som helst. Toppenbetyg!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
GrönsaksburgareSupergoda, dessutom håller de ihop bra under stekningen. Jag kryddade dem med paprikapulver och citronzest.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.