Ingredienser
150
g
purjolök
350
g
1,5
dl
havregryn
1
st
ägg
1
st
vitlöksklyfta
10
g
harrissa
Salt och peppar
Förberedelser
Koka upp gröna kikärter enligt beskrivning på förpackning.
Pressa ner vitlök, knäck ner ett ägg och lägg ner harrissa och havregryn.
Mixa ihop alla ingredienserna till en smet.
Forma till fyra jämn stora burgare och stek i en het stekpanna tills de fått en fin färg.
Finhacka purjolök och lägg i en mixer tillsammans med de gröna kikärterna.
Montera burgare med valfria ingredienser. Smaklig spis!
Findus tipsar!
Riv ner zest från en citron i smeten så får det en frisk och härlig smak.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
-
SupergodKul att göra grön burgare på ny råvara. Jag tyckte att de gröna kikärterna passade perfekt som "biffar", bra konsistens och smaken blev hur bra som helst. Toppenbetyg!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
GrönsaksburgareSupergoda, dessutom håller de ihop bra under stekningen. Jag kryddade dem med paprikapulver och citronzest.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
396
7
24
59
11