Kikärtsburgare

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Kikärtsburgare

Grönsaksburgare gjord på gröna kikärter

En grön lakto-ovo-vegetarisk burgare gjord på gröna kikärter, är lika gott som de låter och ser ut! Perfekt när du vill överraska middags gästerna med något helt nytt.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

150 
g 
purjolök 
1,5 
dl 
havregryn
1 
st 
ägg
1 
st 
vitlöksklyfta
10 
g 
harrissa
Salt och peppar 

Förberedelser

  1. Koka upp gröna kikärter enligt beskrivning på förpackning.

  2. Finhacka purjolök och lägg i en mixer tillsammans med de gröna kikärterna.

  3. Pressa ner vitlök, knäck ner ett ägg och lägg ner harrissa och havregryn.

  4. Mixa ihop alla ingredienserna till en smet.

  5. Forma till fyra jämn stora burgare och stek i en het stekpanna tills de fått en fin färg.

  6. Montera burgare med valfria ingredienser. Smaklig spis!

Findus tipsar!

Riv ner zest från en citron i smeten så får det en frisk och härlig smak.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
  • Supergod
    Kul att göra grön burgare på ny råvara. Jag tyckte att de gröna kikärterna passade perfekt som "biffar", bra konsistens och smaken blev hur bra som helst. Toppenbetyg!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.