Kikärtssallad med gröna kikärter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Kikärtssallad med gröna kikärter

Sallad med gröna kikärter, morötter, rödbetor och couscous

En matig, smakrik och grön kikärtssallad med rostade rotfrukter och couscous. De gröna kikärterna bidrar med en krispig, mjäll och proteinrik smakupplevelse. En underbart god sallad som funkar lika bra att servera till grillat på sommaren, som att servera precis så som den är.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

100 
g 
isbergssalld
1 
st 
vitlöksklyfta
2 
msk 
olivolja
1 
msk 
vitvinsvinäger
300 
g 
morötter
500 
g 
rödbetor
4 
dl 
couscous
50 
g 
mandel
20 
g 
basilika
2 
msk 
bladpersilja
2 
dl 
grekisk yoghurt
Salt och peppar 

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200° och lägg kikärter i en skål. Pressa ner vitlök och rör ner basilika, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i minst 30 min.  
  2. Skala och skär morötter och rödbetor i mindre bitar. Lägg på en plåt och ringla över olja och blanda runt. Grilla i ugn tills rotfrukterna fått en fin färg, ca 20 minuter.
  3. Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Lägg upp sallad i en skål och lägg på couscous, rostade morötter och rödbetor och de marinerade gröna kikärtor. Slutligen strö över hackad mandel.
  5. Rosta mandel i ett stekjärn och hacka i grova bitar.
  6. Rör samman yoghurt, pressad vitlök och bladpersilja. Smaka av med salt och peppar. Klicka såsen på salladen och servera.

Findus tipsar!

Byt ut couscous mot svart råris eller quinoa för ett glutenfritt alternativ.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!