Ingredienser
350
g
gröna kikärter
100
g
isbergssalld
1
st
vitlöksklyfta
2
msk
olivolja
1
msk
vitvinsvinäger
300
g
morötter
500
g
rödbetor
4
dl
couscous
50
g
mandel
20
g
basilika
2
msk
bladpersilja
2
dl
grekisk yoghurt
Salt och peppar
Förberedelser
- Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen.
- Sätt ugnen på 200° och lägg kikärter i en skål. Pressa ner vitlök och rör ner basilika, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i minst 30 min.
- Skala och skär morötter och rödbetor i mindre bitar. Lägg på en plåt och ringla över olja och blanda runt. Grilla i ugn tills rotfrukterna fått en fin färg, ca 20 minuter.
- Rosta mandel i ett stekjärn och hacka i grova bitar.
- Lägg upp sallad i en skål och lägg på couscous, rostade morötter och rödbetor och de marinerade gröna kikärtor. Slutligen strö över hackad mandel.
- Rör samman yoghurt, pressad vitlök och bladpersilja. Smaka av med salt och peppar. Klicka såsen på salladen och servera.
Findus tipsar!
Byt ut couscous mot svart råris eller quinoa för ett glutenfritt alternativ.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
676
20
29
92
16