Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

Grönsakssoppa med ägghalva
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

En snabblagad och fantastiskt god ärt- och potatissoppa. Soppan går snabbt att förbereda och väl på spisen sköter den sig själv. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Skär den skalade potatisen i grova bitar.


  2. Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna.


  3. Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i ca 15 minuter.


  4. Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender/kannmixer.


  5. Smaksätt med citronsaft och vitpeppar.

     
  6. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.


Ingredienser

Ingredienslista

350 
g
 
skalad potatis
150 
g
 
Svenska Små fina Ärter
3 
st
 
vitlöksklyftor
1,5 
liter
 
vatten
1 
msk
 
smör
Saft från en 1/2 citron
1,5 
tsk
 
Salt
vitpeppar från kvarn
4 
Löskokta ägg (6 minuter)
1 
förpackning
 
smörgåskrasse

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • God soppa, minska vattnet
    God soppa som smakar förvånansvärt mycket. Körde 1l vatten och de räckte gott. Tog i nån sked med creme fraiche.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • ”Mindre vatten”
    Jag lät soppan koka ner lite. 1,5 liter vatten var kanske lite för mycket. I övrigt ett rent och bra recept. Jag erkänner 2-3 msk grädde slank ner i soppan.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.