Ingredienser
200
g
Röda linser
5
dl
vatten
1
st
gul lök
2
msk
tomatpuré
1
krm
Muskotnöt
1
st
Buljongtärning
1 1/2
msk
Berberekrydda
2
krm
svartpeppar
1/2
msk
Kardemumma
1/2
msk
Torkad ingefära
1/2
dl
olja
Förberedelser
- Fräs löken i olja tills den blir mjuk.
- Tillsätt tomatpuré och fräs 2 minuter till.
- Tillsätt därefter kryddorna och sedan linserna med rätt mängd vatten och låt koka färdigt. Smaksätt ev. med lite salt.
Findus tipsar!
Servera med gott orientaliskt Libabröd. Mer inspiration på matglädje från Mellanöster och Nordafrika finns här!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!