Linsgryta från Nordafrika

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Linsgryta från Nordafrika
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

200 
g
 
Röda linser
5 
dl
 
vatten
1 
st
 
gul lök
2 
msk
 
tomatpuré
1 
krm
 
Muskotnöt
1 
st
 
Buljongtärning
1 1/2 
msk
 
Berberekrydda
2 
krm
 
svartpeppar
1/2 
msk
 
Kardemumma
1/2 
msk
 
Torkad ingefära
1/2 
dl
 
olja

Förberedelser

  1. Fräs löken i olja tills den blir mjuk.
  2. Tillsätt tomatpuré och fräs 2 minuter till.
  3. Tillsätt därefter kryddorna och sedan linserna med rätt mängd vatten och låt koka färdigt. Smaksätt ev. med lite salt.

Findus tipsar!

Servera med gott orientaliskt Libabröd. Mer inspiration på matglädje från Mellanöster och Nordafrika finns här!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!