Morotsbiffar med couscous och rostade grönsaker

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Morotsbiffar:
600 
g
 
Morötter
2 
msk
 
persilja
1-2 
msk
 
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
4 
msk
 
Polentagryn
6 
msk
 
grönsaksbuljongtärning
2 
st
 
ägg
ca 1 
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Couscous:
250 
g
 
couscous
3 
dl
 
vatten
1/2 
dl
 
grönsaksbuljongtärning
1 
msk
 
smör
 
Rostade grönsaker:
2 
st
 
gul paprika
1 
st
 
fänkål
1 
st
 
rödlök
1/2 
st
 
gurka
 
Dressing:
1/4 
dl
 
olivolja
1/4 
dl
 
vatten
1/2 
st
 
citron
Salt och peppar

Förberedelser

Couscous och rostade grönsaker:

  1. Dela fänkål och paprika, häll på lite olja och grilla i ugn 250 grader till de börjar få färg
  2. Dela gurkan och ta bort kärnorna
  3. Skiva gurkan och rödlöken
  4. Koka upp vatten med buljongtärningen
  5. Dra av vattnet från plattan och häll i couscous
  6. Låt stå i ca 10- 15 min
  7. Blanda ner smör och rör fluffig
  8. Blanda ingredienserna till dressingen
  9. Lägg upp couscous med grönsaker och morotsbiff och häll på dressingen.
  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
294
14
9
29
7