Ingredienser
Morotsbiffar:
600
g
Morötter
2
msk
persilja
1-2
msk
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
ingefära
4
msk
Polentagryn
6
msk
grönsaksbuljongtärning
2
st
ägg
ca 1
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Grönsaksstomp:
1
st
hackad rödlök
10-12
st
mjöliga potatisar (King Edward)
1 1/2
dl
olivolja
1/2
dl
pumpakärnor
Salt och peppar
Förberedelser
Morotsbiffar:
Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
- Fin riv morötterna (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.
Grönsaksstomp:
- Skala potatisen och skär i mindre bitar
- Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter
- Häll av kokvattnet
- Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt
- Blanda moset med olivolja till önskad konsistens
- Vänd ner lök, ärter och pumpakärnor
- Smaka av med salt och peppar
- Servera tillsammans med de varma morotsbiffarna.
Findus tipsar!
Serverar du rätten i mindre portioner räcker receptet till ca 6 personer.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
667
42
12
55
11