Traditionell långkål på snabbt sätt

Traditionell långkål i panna
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Letar du efter ett snabbt och enkelt sätt att laga traditionell långkål på? Då behöver du inte leta längre än till det här receptet! En klassisk rätt som serveras på julbordet tillsammans med en bit skinka. Den här rätten är även perfekt för en upptagen vardagskväll, eftersom den bara tar några minuter att förbereda och tillaga. Servera kålen med några kokta potatisar, ett stekt ägg och du har fått en läcker måltid som hela familjen kommer att älska.


Förberedelser

  1. Koka upp en halvliter vatten eller skinkspad i en kastrull eller gryta och tillsätt den frysta hackade grönkålen.
  2. Låt kålen koka i 15-18 minuter under omrörning tills all vätska har försvunnit.
  3. Klicka i smetana och rör runt för att få en krämig och härlig konsistens på långkålen.
  4. Dra av grytan från värmekällan och stäng av spisplattan.
  5. Ta en gaffel och smaka av långkålen med salt och nymalen svartpeppar för att balansera smakerna.
  6. Ställ fram grytan på bordet och njut av en långkål gjord på fryst grönkål.

Tips!

  • Vill du uppgradera vårt recept på långkål med lite extra syra, kan du med fördel pressa ut saften från en halv citron på toppen av kolbädden.
    Kan man göra långkål i förväg? Ja, givetvis kan du göra klart din långkål och värma upp den precis innan servering. I vissa fall kan du behöva tillsätta lite extra smetana för att behålla den krämiga konsistensen.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

500 
g
 
Hackad Grönkål
1-2 
dl
 
Smetana
Salt och nymalen svartpeppar efter smak

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält