Ingredienser
60
g
Finskuren purjolök
1
Paprikapulver
1
krm
Muskotnöt mald
3-4 (beroende på storlek)
st
ägg
240
g
Kesella
150
g
Cheddarost
1
tsk
Salt
ca 1
krm
Cayennepeppar
Förberedelser
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda purjolök med paprikapulver och muskotnöt.
- Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa vitorna till ett fast skum.
- Lägg gulorna i bunken med lök och spenat och blanda i kesella/kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.
- Smöra en ugnsform och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar.
- Sätt i ugnen ca 12 minuter.
Findus tipsar!
Gör istället omeletten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 min och sätt in i ugnen 250°C de sista 10 minuterna.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
336
24
27
4
2