Falafel med ärthummus och feta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning
 
Förpackning Findus libanesisk falafel
150 
g
 
rödkål
2 
tsk
 
hackad chili
2 
st
 
vitlöksklyftor
2 
msk
 
olivolja
2 
dl
 
quinoafrön
100 
g
 
fetaost
 
eller veganskt alternativ
Färsk koriander
Ärthummus
1/2 
vitlöksklyfta
1 
tsk
 
sesamolja
2 
tsk
 
hackad chili
1 
st
 
lime, saft & rivet skal
2 
dl
 
olivolja
salt

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen, kyl ner och ställ åt sidan.
  3. Hyvla och strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg i kallt vatten så den blir krispig.
  4. Mixa alla ingredienser till ärthummusen.
  5. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Fräs chili och vitlök i olivolja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs i cirka en minut tills vätskan dunstar. Rör i ärterna och quinoa och smaka upp med salt.
  7. Lägg ärthummusen i botten på djupa tallrikar. Toppa med grönkålsfräset varvat med rödkålen, smula över fetaost eller veganskt alternativ och strö över korriander. Servera tillsammans med falafeln. 

Findus tipsar!

Om du får överbliven hummus kan du servera den på små rostade toastskivor eller till chipsen på fredagsmyset!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!