Dela
Dela detta recept

Falafel med ärthummus

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Testa något nytt och spännande i höst. Servera din falafel i en skål med en grön och härlig ärthummus till, vi lovar att du inte kommer bli besviken. 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen, kyl ner och ställ åt sidan.
  2. Hyvla och strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg i kallt vatten så den blir krispig.
  3. Mixa alla ingredienser till ärthummusen.
  4. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Fräs chili och vitlök i olivolja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs i cirka en minut tills vätskan dunstar. Rör i ärterna och quinoa och smaka upp med salt.
  6. Lägg ärthummusen i botten på djupa tallrikar. Toppa med grönkålsfräset varvat med rödkålen, smula över fetaost och strö över koriander. Servera tillsammans med falafeln. 
Findus tipsar!

Om du får överbliven hummus kan du servera den på små rostade toastskivor eller till chipsen på fredagsmyset!

Taggar

Kalasmat
Dela
Dela detta recept