Burgare på Quinoa- och sötpotatisbiffar med ärtguacamole

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Burgare på Quinoa- och sötpotatisbiffar med ärtguacamole

Quinoa- och sötpotatisburgare med ärtguacamole

En grön och god burgare gjord på spröda Quinoa- och sötpotatisbiffar med krämig ärtguacamole. Visst låter det gott? Vi skulle vilja påstå att det är en perfekt rätt att fira in helgen med!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1,5 
förpackning 
4 
st 
brioche hamburgerbröd
2 
st 
tomater
1 
st 
silverlök
Syrad kål: 
250 
g 
spetskål
0,5 
st 
rödlök
1 
msk 
ättika
 12 %
1 
tsk 
strösocker
salt och peppar 
Ärtguacamole: 
1 
dl 
smetana
1 
tsk 
citronjuice
chili efter smak 
salt och peppar 

Förberedelser

  1. Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffarna enligt anvisning på förpackingen.

  2. Skär spetskålen och rödlöken tunt och blanda med ättika, socker, salt och peppar. Rör om ett par gånger och ställ åt sidan.

  3. Mixa tinade ärter lätt med stavmixer och blanda med smetana. Smaka av med citronjuice, chili, salt och peppar.

  4. Grilla briochebröden lite lätt så att de får en fin gyllenbrun färg.

  5. Montera ihop burgaren så som du vill ha den.

Findus tipsar!

Servera våra glutenfria rotfruktsstrips till burgaren!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
468
20
10
57
8