Dela
Dela detta recept

Jullax med saffranshollandaise och ångade ärter

Jullax med saffranshollandaise och ångade ärter
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

När många rätter ska lagas till julbordet får det gärna vara lätt och få fort utan att för den sakens skull ge avkall på smaken. Den här jullaxen med saffranshollandaise och ärter är både god och väldigt lätt att tillaga.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina laxen och krydda med salt och peppar.
  2. Stek laxen gyllenbrun i smör i en stekpanna. 
  3. Värm såsen och smaksätt med saffran, salt och vitpeppar. 
  4. Tillaga ärterna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera laxen med såsen och ärterna.
Findus tipsar!

Riv gärna lite limeskal över laxen vid serveringen.

Dela
Dela detta recept