Kolja med svamp & grönkål

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Kolja med svamp & grönkål

Älskar du kolja lika mycket som vi gör? Här kommer ännu ett supersmarrigt kolja-recept serverat med svamp och grönkål.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

500 
g 
Filéer av kolja
300 
g 
skogschampinjoner
2 
msk 
rapsolja + smör till stekning
1/2 
gul lök, finhackad
1,5 
dl 
matlagningsvin
2 
dl 
matlagningsgrädde
salt och nymald vitpeppar
1/2 
citron rivet skal
700 
g 
nykokt färskpotatis till servering

Förberedelser

  1. Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.

  2. Dela och stek svampen på medelvärme i olja tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan smör, lök och grönkål och stek i ytterligare 2 minuter.

  3. Häll i matlagningsvin och koka i cirka 2 minuter. Tillsätt grädden och sjud på svag värme tills såsen tjocknar, smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg i fiskfiléerna och låt fisken bli tillagad under lock, det tar ungefär 4 minuter.

  5. Servera tillsammans med nykokt färskpotatis.

Findus tipsar!

Riv lite citronskal över fisken.