Dela
Dela

Kolja med svamp och grönkål

Kolja med svamp och grönkål
Antal portioner
4
Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

Ännu ett supersmarrigt kolja-recept här med svamp och grönkål.

4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.

  2. Dela och stek svampen på medelvärme i olja tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan smör, lök och grönkål och stek i ytterligare 2 minuter.

  3. Häll i matlagningsvin och koka i cirka 2 minuter. Tillsätt grädden och sjud på svag värme tills såsen tjocknar, smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg i fiskfiléerna och låt fisken bli tillagad under lock, det tar ungefär 4 minuter.

  5. Servera tillsammans med nykokt färskpotatis.

Serveringstips

Riv lite citronskal över fisken.

Dela
Dela