Dela
Dela detta recept

Lax i ugn med dillslungad potatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ugnsbakad lax med potatis och örtyoghurt

Detta fantastiska sommarrecept är både lätt, fräscht och klimatsmart. Ett recept som passar utmärkt till både vardags och fest!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g Laxfilé Naturell
    4 laxfileer med etikett
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • Dillslungad potatis med rädisor:
  • 1 kilogram potatis
  • 70 g rädisor
  • 25 g dill, färsk
  • 150 g salladsmix
  • 2 msk rapsolja
  • Salt och peppar
  • Örtsås:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 15 g dill, färsk
  • 15 g gräslök, färsk
  • 0,5 st citronskal
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Tina och torka av laxfiléerna, pensla sedan dem med rapsolja, Hetta upp en stekpanna och stek laxen till att den har fått en fin stekyta.

  3. Lägg över laxen i en ugnsfastform. Salta och peppra. Tillaga i ugn till att den här färdig, ca 10 minuter.

Dillslungad potatis med rädisor

  1. Koka potatis i saltat vatten i ca 20 minuter.

  2. Hacka dill och hyvla rädisor tunt.

  3. Blanda potatisen med rapsolja, dill, salladsmix och rädisor. Salta och peppra efter smak.

Örtsås

  1. Hacka dill och gräslök, rör sedan ner dem i yoghurten tillsammans med cestat citronskal och honung. Rör om.

Findus tipsar!

Servera gärna ihop med grillad sparris med parmesan och pinjenötter.

Dela
Dela detta recept