Dela
Dela detta recept

Morotsbiffar med bönsallad & myntayoghurt

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Tillaga våra smarriga hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar och servera med en apelsin- och bönsallad. Pricken över i:et är myntayoghurten.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text 
 
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Morotsbiffar:
  • 600 g Morötter
  • 2 msk Persilja
  • 1-2 msk (mängden bestämmer du efter tycke och smak)
  • 4 msk Polentagryn
  • 6 msk grönsaksbuljong
  • 2 st ägg
  • ca 1 gul lök
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning
  • Bönsallad:
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl gröna linser
  • 2 apelsiner + rivet skal till smaksättning
  • 2 dl Vaxbönor
    förpackningsomslag spänstiga vaxbönor
  • 2 dl Sojabönor
    förpackningsomslag sojabönor
  • 70 g blandade salladsblad
  • 1/2 dl hackad syltad ingefära (gari)
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Myntayoghurt
  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl grovt hackad färsk mynta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk honung
  • salt

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

Bönsallad & Myntayoghurt:

  1. Sätt ugnen på 175 °C, varmluftseffekt. Rosta pumpafröna i en ugnssäker form i cirka 10 minuter.
  2. Koka upp 5 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg linserna i en skål och häll vattnet över, täck med plastfilm och låt svälla i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och skölj linserna rena.
  3. Rör ihop alla ingredienser till myntayoghurten.
  4. Riv skalet på apelsinerna fint och lägg i en skål. Skär av skalet och dela apelsinerna i större bitar, ta bort kärnorna. Blanda med linser, vaxbönor, sojabönor, salladsblad, ingefära, olivolja, salt och peppar.
     
  5. Servera bönsalladen med morotsbiffar, myntayoghurten och strössla över pumpafrön. 
     
Dela
Dela detta recept