Dela
Dela detta recept

Torsk med stekt grönkål och saffransmajonnäs

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Julig torskfilé med ugnsbakade tomater

Testa det här fantastiska julreceptet med torsk serverad på en bädd av grönkålsblandning, ugnsbakade tomater och saffransmajonnäs. Det här kommer bli en självklarhet på julbordet framöver. Receptet är avsett för bufféservering.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt, ringla över olja och balsamvinäger. Strö över socker, salt och peppar. Sätt in ugnen och låt stå i ca 30-40 minuter.

  3. Lägg upp torskfilén i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

  4. Stek grönkålen tills vätskan har kokats bort, vänd därefter i spenaten. Salta och peppra.

  5. Blanda ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.

  6. Lägg upp grönkål- och spenatblandningen på ett fat. Dela torsken i bitar och sprid ut den tillsammans med tomaterna på grönkåls- och spenatbädden. Spritsa eller klicka ut saffransmajonnäsen.

Findus tipsar!

För att göra rätten till en huvudrätt går det utmärkt att servera pressad potatis och en lätt sallad till.

Om du föredrar torskrygg framför torskfillé rekommenderar vi vårt recept Rimmad torsk på grönkål.

Dela
Dela detta recept