Dela
Dela detta recept

Fiskgratäng Florentine

Fiskgratäng Florentine
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Du kommer att förvåna alla, kanske till och med dig själv med vår krämiga och goda fiskgratäng Florentine med härliga bitar av torskrygg. Det är lättare än du tror att fiskelyckas!

 Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  3. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanten av en ugnssäker form. 
  4. Tina torskryggen och lägg ner i formen. Salta. 
  5. Hacka schalottenlök och fräs i olivolja med tinad, stuvad bladspenat, ärter och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar. 
  6. Fördela spenatstuvningen över fisken och avsluta med riven ost.
  7. Gratinera i ugn under ca 20-25 minuter tills den har fått fin färg och fisken känns mjuk.
Dela
Dela detta recept