Dela

Fiskgratäng Florentine

Fiskgratäng Florentine
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  3. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanten av en ugnssäker form. 
  4. Tina torskryggen och lägg ner i formen. Salta. 
  5. Hacka schalottenlök och fräs i olivolja med tinad, stuvad bladspenat, ärter och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar. 
  6. Fördela spenatstuvningen över fisken och avsluta med riven ost.
  7. Gratinera i ugn under ca 20-25 minuter tills den har fått fin färg och fisken känns mjuk.