Dela
Dela detta recept

Fiskgratäng Florentine

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Gör en krämig och god fiskgratäng

Fiskgratäng låter som mycket jobb men det är faktiskt tvärtom. En lättlagad rätt med torsk i ugn som passar utmärkt för större middagsbjudning. Du kommer att förvåna alla, kanske till och med dig själv med vårt recept en krämig och god fiskgratäng Florentine gjord på Findus härliga bitar av torskrygg. Självklart är vår torskrygg MSC certifierad för hållbart fiske. Kom igång, det är lättare än du tror att fiskelyckas!

 Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  3. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanten av en ugnssäker form. 
  4. Tina torskryggen och lägg ner i formen. Salta. 
  5. Hacka schalottenlök och fräs i olivolja med tinad, stuvad bladspenat, ärter och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar. 
  6. Fördela spenatstuvningen över fisken och avsluta med riven ost.
  7. Gratinera i ugn under ca 20-25 minuter tills den har fått fin färg och fisken känns mjuk.
Findus tipsar!

Testa en sparrissallad som tillbehör, en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad och går fort.

Dela
Dela detta recept